Historie

Karl Thygesen & Søn ApS er en Vognmandsforretning, der tog sin spæde begyndelse i midten af 1950´erne.

Dengang købte Karl Thygesen en brugt lastbil med tippelad og begyndte at transportere materialer for lokale håndværkere. Kort tid efter blev der erhvervet en kranbil, og flere opgaver kunne nu løses.

Karls søn, Palle, startede allerede i en ung alder sin karriere i firmaet. Han hjalp til efter skoletid og endda om natten, hvis det var nødvendigt. Efter endt skolegang uddannede Palle sig som mekaniker, og meget af hans tid blev brugt på at servicere og reparere firmaets lastbiler.

Der blev med tiden investeret i flere nye kran- og tipbiler, og større transportopgaver med byggematerialer og jord/grus/sten kunne løses.

Midt i 1970´erne havde firmaet 10 lastbiler kørende, men med den stigende konkurrence, var det ikke længere rentabelt at fortsætte med større transporter med jord/grus/sten. Derfor skilte firmaet sig af med de fleste lastbiler, og i en lang årrække var det kun Karl og Palle der, med 2 kranbiler, holdt gang i hjulene. Firmaet kørte byggematerialer, sommerhuse mm. for flere større byggefirmaer og begyndte i starten af 1980’erne at servicere kunder i tagdækkerbranchen.

I 1991 startede Palles søn, Karsten, der er 3. generation, i firmaet.

Karl, der nu var blevet 80 år, trak sig ud af firmaet og de næste 13 år blev det drevet af Palle og Karsten. Der blev indkøbt større kranbiler, og i 2004 blev firmaet yderligere udvidet. Der blev ansat chauffører, og vognparken voksede.

I 2007 overtog Karsten firmaet og Palle fortsatte som chauffør. I 2008 blev der investeret i en byggegrund i Greve, hvor forretningen indtil udgangen af 2015 har været drevet fra. I 2016 drives Karl Thygesen & Søn ApS fra det nye domicil på Geminivej 14, 2670 Greve, hvor både værkstedshaller, lagerfaciliteter og kontor er samlet.